Muziek downloaden van YouTube

Waarschijnlijk ken je het wel: je vindt een erg leuk nummer op YouTube, maar kunt hem nergens downloaden. Is het dan niet mogelijk om via YouTube muziek te downloaden? Zoals je al eerder op deze website hebt kunnen lezen, is dat inderdaad mogelijk, maar niet via YouTube zelf. Een belangrijke andere vraag is echter hoe muziek downloaden van YouTube dan precies in zijn werk gaat.

YouTube muziek downloaden: hoe werkt het?

Via YouTube muziek downloaden is veel makkelijker dan je denkt. In principe zou je zelfs gebruik kunnen maken van de website die we in het artikel Downloaden van YouTube al noemden. Je krijgt in dat geval echter een MP4 bestand, terwijl een MP3 bestand handiger is als je enkel op zoek bent naar de muziek.

Muziek downloaden via YouTube kan gelukkig ook in MP3. Zo zijn er dus niet alleen websites die je YouTube filmpjes laten downloaden als .mp4, maar zijn er ook genoeg websites die .mp3 als standaard bestandstype aanbieden. Zo kun je eenvoudig muziek downloaden via YouTube op deze website.

We zullen even duidelijk uitleggen hoe je YouTube muziek kunt downloaden via die website:

  • Stap 1: Kopieer de URL van het YouTube filmpje van het nummer dat je wilt downloaden.
  • Stap 2: Plak de URL in het invoerveld.
  • Stap 3: Kies voor “Standard quality” of “High quality” en klik op de button “Convert”.
  • Stap 4: Even wachten tot het converteren klaar is om vervolgens op de download link te klikken.
  • Stap 5: Open het bestand dat je hebt gedownload en geniet van je YouTube muziek!

Muziek downloaden van YouTube gaat dus ook erg gemakkelijk. Er zijn zelfs websites die meerdere bestandstype aanbieden dan enkel .mp3. Wanneer je op zoek bent naar een andere bestandsindeling, dan kun je ofwel het .mp3 bestand converteren, ofwel op zoek gaan naar een alternatief voor de eerdergenoemde website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*