Downloaden van YouTube

Filmpjes of muziek downloaden van YouTube? Is dat mogelijk? En hoe moet je dat dan doen? Dat zijn vragen die we regelmatig voorbij zien komen. Op deze pagina wordt daar verder op in gegaan.

YouTube downloaden

Muziek en complete films via YouTube downloaden is gewoon mogelijk. Dat is natuurlijk erg handig. Zeker muziek downloaden van YouTube is iets wat steeds meer mensen doen. Waarom? Tegenwoordig is vrijwel ieder nummer op YouTube te vinden. Sterker nog, sommige nummers zijn op YouTube makkelijk te vinden, terwijl je ze op andere plekken niet zo gauw tegenkomt.

Maar hoe kun je dan downloaden via YouTube? YouTube biedt zelf toch geen download functie aan? Inderdaad, het is niet mogelijk om via YouTube zelf bepaalde filmpjes of nummers te downloaden. Gelukkig zijn daar inmiddels vele andere websites voor online gezet.

Downloaden via YouTube: de stappen

  • Stap 1: Kopieer de URL van het YouTube filmpje dat je wilt downloaden.
  • Stap 2: Ga naar een site zoals deze.
  • Stap 3: Plak de URL in het invoerveld en klik op de button “Go”.
  • Stap 4: Er verschijnt een venstertje en na enkele ogenblikken zal de download starten.
  • Stap 5: Open het bestand dat je hebt gedownload en geniet van je video!

Kortom: Het is erg makkelijk om filmpjes te downloaden van YouTube. In dit voorbeeld zul je een .mp4 bestand downloaden, maar andere websites bieden je soms zelfs de keuze uit meerdere bestandstypen. Verder zijn er nog wat websites waarmee je ook enkel het .mp3 bestand kunt downloaden, maar daarover zal later nog een artikel worden toegevoegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*